Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Engelsk antologi söker stöd för översättning  (läst 2850 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Engelsk antologi söker stöd för översättning
« skrivet: 13.02.2011 kl. 20.39 »
Jeff och Ann VanderMeer (som är hedersgäster på Tähtivaeltaja-päivä) har bestämt sig för att deras kommande novellantologi Leviathan 5: The Next Wave kommer att innehålla noveller också från andra språkområden än de engelska. Ungefär en tredjedel av antologin kommer att bestå av översatta noveller. För att få texter från möjligast många olika språkområden kommer paret VanderMeer att bygga upp ett kontaktnät med 15–20 medredaktörer från olika länder. Det här betyder att lokala skribenter har en möjlighet att komma med i en högklassig professionellt redigerad engelskspråkig novellantologi även om de inte publicerats på engelska tidigare, eller ens publicerats på det egna språket.

Att översätta noveller är dock inte billigt och nu vänder sig Jeff VanderMeer för stöd till alla som gillar tanken att se fantastik från det egna språkområdet översatt till engelska, eller som överhuvudtaget gillar möjligheten att kunna bekanta sig med fantastik från andra språkområden. Vill du hjälpa förverkliga Leviathan 5: The Next Wave kan du göra en donation via PayPal, alla som donerat under februari månad kommer att bli omnämnda i den kommande antologin. Du kan också stöda projektet genom att köpa Jeff VanderMeers novellsamling The Third Bear, alla författararvoden från boken kommer att gå till Leviathan 5-projektet.

Leviathan 5: The Next Wave kommer att publiceras på våren 2013. Klicka här för att läsa mer om projektet på VanderMeers blogg.