Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Första numret av Fafnir nu på webben  (läst 2252 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Första numret av Fafnir nu på webben
« skrivet: 18.03.2014 kl. 21.41 »
I oktober senaste år berättade Enhörningen om den nordiska fantastikforskartidskriften som föreningen för science fiction och fantasyforskning i Finland, Suomen science fiction- ja fantasiatutkimuksen seura ry, startade. Nu har första numret av tidskriften, som heter Fafnir – Nordic Journal of Science Fiction and Fantasy Research, utkommit.

Fafnir är en akademisk tidskrift, vilket betyder att alla vetenskapliga artiklar som publiceras i tidskriften först granskas av andra fantastikforskare (s.k. ”peer-review”). Tidskriftens språk är engelska, den publiceras på webben och är tillgänglig alla intresserade läsare.

Första numret av Fafnir innehåller fyra vetenskapliga artiklar; förutom fanfiction om tv-serien/filmen Firefly/Serenity behandlas verk av Samuel R. Delany, William Gibson och J.R.R. Tolkien. De övriga artiklarna berättar om den finländska fantastikforskarföreningens historia, det senaste FINFAR-forskarseminariet och hur fantastik behandlas av litteraturforskare som specialiserat sig på icke-fantastisk litteratur.

Fafnir kan läsas på adressen journal.finfar.org.