[Tillbaka till Enhörningens huvudsida]


Finnconbilder: förspelet

Det hände en hel del innan själva Finncon. Båda huvudhedersgästerna var inbjudna att komma redan veckan före Finnconveckoslutet, men p.g.a. ett sjukdomsfall i familjen kunde inte Philip Pullman komma förrän på fredagen. Connie Willis anlände dock planenligt på tisdagen (trots att flygbolagen gjorde sitt bästa i att försena hennes flyg och göra livet på så sätt extra komplicerat för kongresskommittén).

På onsdagen var det då dags för Finncons presskonferens. Det hela gick mycket väl med närmare tio redaktörer på plats. Kongresskommitténs medlemmar berättade om vad Finncon egentligen är och går ut på och Connie Willis berättade om sina synpunkter på sf, sin nyligen på finska utgivna roman Doomsday Book samt sina kommande böcker. Willis och flera av kongresskommitténs medlemmar blev intervjuade.

Willis och Suntila
Connie Willis pratar åt pressen. I bakgrunden myser en av kongressens arbetshästar, Åbo sf-sällskaps ordförande, Simo Suntila.

Under veckan före Finncon hade en hel del aktviteter planerats. Förutom att Connie skulle få bekanta sig med Åbo skulle hon också få se en del av skärgården, föras på en skogspromenad i Kuhankuono naturpark, bada bastu mm. Bastubadandet måste lämnas eftersom hon just genomgått en operation och inte fick väta stygnena. En hel del av programmet fick också bli när hon plötsligt under veckan insjuknade i luftrörskatarr (som senare utvecklades till lunginflamation). En av programpunkterna som genomfördes innan hon blev sjuk var festmiddagen med största delen av kongresskommittén under vilken Connie fick smaka på en hel del mer eller mindre underliga finländska läckerheter som gravad lax, renskav och mämma.

Connie Willis och en del av kongresskommittén
En handfull kongresskommittémedlemmar och Connie Willis njuter av det finländska stuglivet. Vid det här laget smakade skrattet och en stund efteråt smakade de finländska läckerheterna. Mämman blev en stor hit.

[<- till bildförteckningen]     [till nästa sida ->]


[Tillbaka till Näthörningen]