[Tillbaka till Enhörningens huvudsida]


Anthony Daniels &co i H:fors

I samband med Star Wars-utställningen, The Art of Star Wars, i Tennispalatsets konstmuseum i Helsingfors arrangeras även en en hel del kringprogram. (Läs mer om själva utställningen i en äldre notis.)
   På onsdagen 15.8 blir det ett diskussionstillfälle med skådespelaren Anthony Daniels (C-3PO i filmerna), modellmakaren Lorne Peterson och idéplanerare Iain McCaig. McCaig är mannen bakom en stor del av dräkterna i Det mörka hotet, bl.a. planerade han Darth Mauls dräkt. Peterson å andra sidan har varit med om modellbygget i alla Star Wars-filmer. Den stora stjärnkryssaren i den första filmens öppningsscen hör till hans skapelser.
   Diskussionstillfälet hålls i Tennispalatsets biosal 3 klockan 18.30. Biljetterna kostar 40,- och diskussionen går på engelska.
 
På onsdagar klockan 18.30 blir det en föreläsningsserie om filmskapandet i allmänhet med finländska filmproffs som talare. De här föredragen hålls i själva utställningsutrymmets föreläsningssal och ingår i utställningens biljettpris.
   22.8 berättar Pekka Karjalainen om ljudplanering inom film.
   29.8 berättar Minna Uotila om filmdräkter.
   5.9 berättar Esa Vuorinen om filmfotografens arbete.
   12.9 berättar Aleksi Bardy om filmmanus.
   19.9 berättar Risto Karhula om scenografin i film.
   26.9 berättar Tuula Mehtonen om hur filmklipparen påverkar filmen.
 
På veckoslutet 29-30.9 visas alla fyra Star Wars-filmer på bio (i någon av Tennispalatsets biografer gissar undertecknad). Publiken uppmanas att klä sig Star Wars-aktigt och den bästa dräkten belönas. Förutom filmerna utlovas även musik och annat program. På lördagen visas Star Wars: A New Hope och Star Wars: The Empire Strikes Back medan söndagens program blir Star Wars: Return of the Jedi och Star Wars: The Phantom Menace.
 
Söndagarna 28.10, 18.11 och 9.12 klockan 11-15 är speciella barnsöndagar på museet. Då utlovas allvärldens programpunkter och workshops speciellt för barn.

-Ben Roimola- 13.8.2001
Källa: Konstmuseets Star Wars-programblad.
 
Har du en nyhet som du vill tipsa om,
eller vill du kommentera Enhörningens www-sidor?
Klicka i såfall här.


[Tillbaka till Näthörningen]