[Tillbaka till Enhörningens huvudsida]


Kom och träffa andra fantastikintresserade i Åbo

I ett otaligt antal år har sf-fans från Helsingforstrakten samlats på en restaurang varannan torsdag för att helt enkelt umgås och diskutera om sf-relaterade ämnen. Idén till dylika "pubmöten", som av många finska fans av någon helt oförståelig orsak kallas för "mafia-träffar", kom utomlandsifrån och spreds snabbt till de största sf-centran i Finland.
   Även i Åbo samlades de lokala sf-fansen i flere år regelbundet en gång per månad. Så småningom dog traditionen i Åbo dock ut. Ett antal år har flutit och nu försöker Åbofansen återstarta traditionen med regelbunda informella sf-träffar. Det första nya fantastikpubmötet hålls inkommande torsdag (2.9.2004) på restaurang/pub Bremer från klockan 18. Pub Bremer ligger invid restaurang Teini på Nylandsgatan 1, ingången ligger nära korsningen mellan Nylandsgatan och Tavastgatan, klicka här för en karta).
   Precis som till sf-pubmötena i de andra städerna är precis alla välkomna till sf-träffen på Bremer. Man behöver inte vara medlem i någon sf-förening, prenumerera på någon sf-tidskrift eller känna någon annan sf-fan från förut. Det räcker att man är intresserad av science fiction och/eller fantasy och vill träffa andra likasinnade. Alla Enhörningsläsare är alltså mer än välkomna.
   Pubträffen kommer inte att ha något program och är inte heller inkallad eller organiserad av någon viss förening eller tidskrift. Det är alltså frågan om ett helt informellt umgänge mellan sf-fans. Kom när du hinner, stanna så länge du har lust (Bremer stänger klockan 02). Eftersom puben inte på något sätt är reserverad för sf-träffen gäller det naturligtvis att hitta de fantastikintresserade bland alla andra pubgäster. Undertecknad kommer säkert att ha några ex av nyaste Enhörningen med sig vilket möjligtvis kan hjälpa orienteringen. (Tack till Tomi Junnila för den perfekta bilden på chefred. Bland Tomis Finnconbilder finns flera med nunor på lokala fans.)
   De nya åboländska sf-träffarna kommer, åtminstone till en början, att hållas den första torsdagen varje udda månad (2.9, 4.11, 6.1 och så vidare). Blir träffarna populära kan man alltid fundera på att ha dem oftare.

OBS, uppdatering efter 2.9: Folk var så nöjda med den första åboländska sf-träffen att man genast beslöt att hålla träffarna varje månad. Fantastikträffarna i Åbo är alltså första torsdagen i månaden.

I Finland samlas sf-fans på pubträffar åtminstone i:

  • Esbo, restaurang Hemingway's (Heikintori, Hagalund) från klockan 19, månadens sista måndag.
  • Helsingfors, St. Urho's Pub (Museigatan 10) från klockan 18 varje torsdag som infaller på en udda vecka.
  • Jyväskylä, författarhuset Keski-Suomen kirjailijatalo, Seminaarinkatu 26 B från klockan 18 tredje onsdagen i månaden.
  • Tammerfors, restaurang Falls (invid Koskikeskus) från klockan 19 andra tisdagen i månaden.
  • Åbo, pub Bremer (Nylandsgatan 1) från klockan 18 första torsdagen i månaden.

Och i Sverige åtminstone i:

  • Uppsala, Williams pub på Åsgränd, från klockan 18.30 första helgfria tisdagen varje månad.
  • Stockholm, Loch Ness, T-Mariatorget, tredje tisdagen varje månad. Stockholmsfansen samlas också på pub Tre Backar på Tegnérgatan, sista torsdagen i månaden. Jag antar att Stockholmsträffarna är från klockan 18-19. Någon kan säkert korrigera mig (och tipsa om fler träffar i Sverige och andra nordiska länder) om jag har helt fel.

-Ben Roimola- 31.8.2004
Uppdatering 20.9.2004.

Källa: Enhörningen.
 
Vill du kommentera denna notis kan du alltid styra din webbläsare till Enhörningens forum.
Har du en nyhet som du vill tipsa om,
eller vill du kommentera Enhörningens www-sidor?
Klicka i såfall här.[Tillbaka till Näthörningen]