[Tillbaka till Enhörningens huvudsida]


Fantastik på kulturseminarium i Mariehamn

I samband med Mariehamns litteraturdagar arrangerar Åbo Akademis bibliotek ett kulturseminarium med temat Konst och vetenskap – skilda världar? Seminariet hålls 23–24.3.2006 och platsen är Högskolan på Åland som ligger på Neptunigatan 17 i Mariehamn.

Temat låter ju redan i sig intressant, men det som gör det hela extra intressant för Enhörningsläsare är att det bland föredragshållarna finns två namn som är bekanta även som Enhörningsskribenter, nämligen Petri Salin och Sofia Sjö.

Sjö uppträder på fredagen 24.3 klockan 12.45 med föredraget Bland gröna gubbar och mördarmonster – science fictionfilm som inspirationskälla för kvinnovetenskaplig och religionsvetenskaplig forskning och genast efter henne klockan 13.30 är det Salins tur att tala under rubriken Litteratur, vetenskap, sanning.

Seminariet är gratis och öppet för alla intresserade, men kräver förhandsanmälning. Anmälan senast den 10 mars 2006 till Katarina Holm (tfn (02) 215 4183 [ringer du utomlandsifrån, Mariehamn är ju enkelt att ta sig till från Sverige, blir numret +358 2 215 4183], e-post: kaholm@abo.fi).

Programmet i sin helhet kan läsas på evenemangets hemsida på www.abo.fi/library/mariehamn.htm.

-Ben Roimola- 26.1.2006
Källa: Evenemangets pressmeddelande.
 
Vill du kommentera denna notis kan du alltid styra din webbläsare till Enhörningens forum.
Har du en nyhet som du vill tipsa om,
eller vill du kommentera Enhörningens www-sidor?
Klicka i såfall här.[Tillbaka till Näthörningen]