[Tillbaka till Enhörningens huvudsida]


Rök och fans på holmen

– Ben Roimola –

Lördagen den 22 juli såg fantastikfans från runt omkring i landet samlas till en gemytlig picknick till den lilla ön Viikinsaari i Näsijärvi sjö invid Tammerfors. Ett trettiotal fans från åtminstone Helsingforstrakten, Jyväskylätrakten, Åbotrakten och naturligtvis Tammerfors med omnejd samlades som så många gånger tidigare för attt äta, dricka och diskutera. Diskussionerna kretsade en hel del kring årets Finncon, men även andra evenemang som t.ex miniconen TamFan och nästa års Finncon kom till tals. En hel del energi entusiasm användes till att övertyga tammerforsfansen att det börjar bli dags för en Finncon i Tammerfors; och sist och slutligen verkade det inte vara en helt omöjlig tanke ens för tammerforsarna att år 2008 skulle bli året för den första Tammerforsiska Finnconen.

Diskussionerna förgrenade naturligtvis även till mycket annat och även till en hel del som hade mindre med science fiction eller fantasy attt göra, men stämningen var trevlig genom hela kvällen och diskussionerna intressanta.

Viikinsaariträffarna brukar inte ha något värst organiserat program. Den här gången stod den lokala filkkören för det enda egentliga programnumret då de förgyllde eftermiddagsstämningen med en handfull sånger ur sin repertoar.

Förutom musikalisk och diskussionsmässig fantastik fans även litterär sf presenterad. Jag hade tagit med en liten knippe nordiska fansin (danska, norska och svenska) som folk bläddrade i med intresse. Det lilla, men desto intressantare, sf-förlaget Kirjavas representanter sålde sin nyaste George R.R. Martin-översättning medan den finländska fantastikförfattarföreningens representanter hade med sig exemplar av den nästan lika pinfärska sf-författarhandboken som föreningen producerat.

Picknicken började tolvtiden med en båtresa ut till Viikinsaari. Klockan åtta var vi alla tillbaka i centrum där samkvämet fortsatte på en pub. Jag styrde min kosa och min bil tillbaka mot Vahto redan efter tio, men högst troligen spann de fantastiska diskussionerna vidare långt in i natten.

Nedan följer en knippe blider från evenemanget. Klicka på bilderna för större versioner av dem.
 

[Bild 1.]
Eftersom vi alltid stigit av båten vid Viikinsaari visste vi inte attt den faktiskt fortsätter ända till Island!
 
  [Bild 2.]
De här fansen vet vart de är på väg – till grillplatsen!
 
  [Bild 3.]
Ibland gick diskussionen het, eller åtminstone rökigt.
 
  [Bild 4.]
Men man behöver ju inte grilla hela tiden.
 
  [Bild 5.]
Tammerforsfansen filkar!


 
Vill du kommentera denna rapport kan du alltid styra din webbläsare till Enhörningens forum.
Har du en besökt ett evenemang du vill skriva en rapport om,
eller vill du kommentera Enhörningens www-sidor?
Klicka i såfall här.


[Tillbaka till Näthörningen]