[Tillbaka till Enhörningens huvudsida]


Alien Fury: Countdown to Invasion

[Pärmen på Alien Fury]
Regi: Rob Hedden
Manus: Rob Hedden
I huvudrollerna: Dale Midkiff
och Dondre Whitfield
Längd: ca 85 min
Åldersgräns: F-15
Videons bildformat: TV-format (4:3)
Finsk titel: Tuhon päivä: Lähtölaskenta on alkanut
Distibutör: Finnkino (http://www.finnkino.fi/videot)
hyrvideo
Recensionsformat: video
I IMDb hittas filmen på http://www.imdb.com/Details?0242259
Enhörningens poäng: 6

Kortkort:
Aningen X-filesaktig sf-tv-film om en utomjordisk invasion och regeringskonspirationer.

Lite längre:
Invasioner från rymden är ett av de mest använda idéerna inom sf. Alien Fury: Countdown to Invasion är en trevlig liten tv-film, som lyckas ta denna urvattnade idé och blåsa ens en aning nyt liv i den.
   En satellit förstörs plötsligt och det ser ut som om en fientlig rymdarmada skulle ha tagit Månen som sin bas. Samtidigt undersöker en kriminaldetektiv mordet på en man som arbetat på en toppenhemlig institution som forskar i utomjordiska hot. Finns det ett samband mellan dessa två händelser...
   Alien Fury är en billig tv-film. Inga grandiosa scener eller otroliga specialeffekt här inte. Samtidigt lyckas filmen ändå verka helt hyfsad. Den budjeten som filmmakarna haft är tydligen välspenderad. Filmen ger på inget sätt ett pinsamt intryck, utan det hela fungerar alldeles utmärkt utan de otroliga effekterna och monstruösa maskerna.
   Filmens inre logik håller kanske inte för en totalt ingående dissekering, men inget i filmen provocerar tittaren till att fundera hur logiska händelserna nu egentligen är.
   Alien Fury kunde väl vara pilotepisoden till en tv-serie. Lika väl kunde den vara en episod från X-files med alla sina konspirationer och statsmaktens fösök till att hemlighålla sanningen. Filmen lyckas även vrida konspirations- och invasionstemat på några extra knutar, som man nu inte riktigt varje dag stött på.
   En trevlig liten film, men videokasettens pärmtexter har nog inget med den här filmen att göra.

-Ben Roimola- 6.8.2001
Vill du recensera något för Enhörningen,
eller vill du kommentera Enhörningens www-sidor?
Klicka i såfall här.


[Tillbaka till Näthörningen]