[Tillbaka till Enhörningens huvudsida]


Bedazzled

[Pärmen på Bedazzled]
Regi: Harold Ramis
Manus: Larry Gelbart, Harold Ramis & Peter Tolan
Musik: David Newman
I huvudrollerna: Brendan Frasier, Elizabeth Hurley
och Frances O'Connor
Längd: ca 90 min
Åldersgräns: F-11
Videons bildformat: TV-format (4:3)
Finsk titel: Pyörryksissä
Distibutör: FS Film (http://www.fs-film.fi)
hyrvideo, även som DVD
Recensionsformat: video
Filmens webbsida finns på http://www.bedazzledmovie.com
I IMDb hittas filmen på http://www.imdb.com/Details?0230030
Enhörningens poäng: 6

Kortkort:
Medelmåtig komedi om en man som säljer sin själ för sju önskningnar. Satan har sällan sett sexigare ut eller varit mer sympatisk.

Lite längre:
Bedazzled berättar om en ung man (Brendan Frasier) som är en total förlorare fastän han själv naturligtvis inte vill medge saken. En vacker dag möter han självaste Djävulen (Elizabeth Hurley med en så massiv brittisk accent att jag undrar om den är äkta) och säljer sin själ för sju önskningar. Som sig bör i dylika historier tolkar hin onde önskningarna på sitt eget sätt och slutresultatet blir varje gång något annat än vår unge vän egentligen menade.
   Bedazzled är en helt acceptabel komedi tills filmen börjar ta sig själv för allvarligt. Mot slutet av filmen serveras tittaren en totalt onödig moralpredikan som gör att filmen tappar suget totalt. I de sista scenerna lyckas filmen lyfta en aning, men det mesta är redan förlorat.
   Bedazzled är en nyinspelning av en brittisk film från 1967 med samma namn. Originalversionen regisserades av Stanley Donen och hade Peter Cook, Dudley More och Raquel Welch i huvudrollerna. Jag känner inget intresse att se nyinspelningen på nytt, men originalversionen kunde vara intressant.

-Ben Roimola- 12.8.2001
Vill du recensera något för Enhörningen,
eller vill du kommentera Enhörningens www-sidor?
Klicka i såfall här.


[Tillbaka till Näthörningen]