[Tillbaka till Enhörningens huvudsida]


Code Conspiracy

[Pärmen på Code Conspiracy.]
Regi: Hank Whetstone
Manus: Hank Whetstone
Musik: Chris Stone
I huvudrollerna: Maria Conchita Alonso, Jim Fitzpatrick
och David Warner.
Längd: ca 84 min
Ursprungsland och -år: USA, 2000
Åldersgräns: 11
Bildformat: tv (4:3)
Finsk titel: Kohtalokas koodi
Distibutör: Oy Egmont Entertainment Ab (http://www.egmont-entertainment.fi)
hyrvideo
Recensionsformat: video
I IMDb hittas filmen på http://www.imdb.com/Details?0247254
Enhörningens poäng: 1

Kortkort:
Usel film om ett forskarteam som råkar hitta nyckeln till världens alla hemligheter. Vagt dold kreationistiskt propaganda.

Lite längre:
Det är svårt att tro att så här usla filmer produceras och ännu otroligare är det att de distribueras utanför filmmakarnas egna kretsar.
   Code Conspiracy är en otroligt amatörmässig kreationistisk propagandafilm som faller obönhörligt i den vida klyftan mellan bra filmer och filmer som är så dåliga att de är bra. Code Conspiracy är helt enkelt bara dålig.
   Filmen berättar om en revolutionerande upptäckt: ett forskrateam har hittat på ett säkert sätt att kryptera datafiler, men deras krypteringsmetod råkar samtidigt vara ett säkert bevis på Guds existens och vara samtidigt nyckeln till världens alla hemligheter. Jo, intrigen är faktiskt precis så här virrig.
   Man behöver inte vara någon större dataexpert för att märka att filmteamet inte har haft ett hum om vad de egentligen håller på med och att manusförfattaren troligen aldrig ens sett en dator. De tekniska förklaringarna till datakrypteringen som sevreras genom skådespelarnas repliker har helt enkelt inget med verkligheten att skaffa. Lägg till otroligt klumpigt skådespel och en generell amatörmässighet över alla filmens komponenter och du har ett uruselt slutresultat.
   Undvik den här filmen!

-Ben Roimola- 20.5.2002
Vill du recensera något för Enhörningen,
eller vill du kommentera Enhörningens www-sidor?
Klicka i såfall här.


[Tillbaka till Näthörningen]