[Tillbaka till Enhörningens huvudsida]


Mr Accident

[Pärmen på Mr Accident]
Regi: Yahoo Serious
Manus: David Roach
och Yahoo Serious
Musik: Nerida Tyson-Chew
I huvudrollerna: Helen Dallimore, David Field
och Yahoo Serious
Längd: ca 86 min
Ursprungsland och -år: Australien/USA, 1999
Åldersgräns: 11
Bildformat: tv (4:3)
Finsk titel: Kävelevä katastrofi
Distibutör: FS Film (http://www.fs-film.fi)
hyrvideo
Recensionsformat: video
Filmens webbsida finns på http://www.yahooserious.com/accident/home.html
I IMDb hittas filmen på http://www.imdb.com/Details?0156807
Enhörningens poäng: 7

Kortkort:
Varmhjärtad romantisk komedi med närmast surrealistiska sf-inslag. Nästan lika underlig och galen som Yahoo Serious' tidigare filmer.

Lite längre:
Har du sett en film av Yahoo Serious förut vet du vad du har att vänta dig. Mr. Accident har inte lika mycket sf-inslag som Seriuous' första film Young Einstein, men i övrigt är stilen densamma. Varmhjärtad humor med en hel del oväntade och t.o.m. surrealistiska inslag.
   Mr Accident berättar om Roger Crumpkin (Yahoo-aktigt spelad av Yahoo Serious), en olycksbenägen godhjärtad ung man som arbetar på världens största (?) äggfabrik. Genom en del otroliga händelser och sammanträffanden blir vår vän Roger inblandad i äggfabriksägarens diaboliska planer på att öka äggkonsumtionen i världen. Samtidigt blir Roger huvudstupa kär i den blondinaktigt uppträdande Sunday Valentine (Helen Dallimore) som är väldigt fascinerad av SETI-forskning.
   Det är alltid uppiggande att se filmer som är gjorda utom räckhåll för Hollywoods strypgrepp. Förutom att vi får njuta av australiensiska accenter och vyer innehåller Mr Accident även scener som absolut inte kunde förekomma i en ren Hollywoodprodukt.
   Filmen kan väl sägas vara en varmhjärtad romantisk komedi, men den lyckas några gånger överraska med nästan splatteraktiga effekter och en fullständigt vrickad humor. Och visst finns sf-kryddan med, men frånsett den sf-aktigt surrealistiska världen är sf-inslagen minimala.
   Har du sett Yahoo Serious' tidigare filmer och gillat dem är Mr Accident ett relativt säkert kort. Vet du inte vem herr Serious är rekommenderar jag dig att istället för Mr Accident se Young Einstein.

-Ben Roimola- 21.1.2001
Vill du recensera något för Enhörningen,
eller vill du kommentera Enhörningens www-sidor?
Klicka i såfall här.


[Tillbaka till Näthörningen]