[Tillbaka till Enhörningens huvudsida]


Operation Sandman: Warriors in Hell

[Pärmen på Operation Sandman]
Regi: Nelson McCormick
Manus: Beau Bensink
och Nelson McCormick
I huvudrollerna: Ron Perlman
och Mary Ward
Längd: ca 85 min
Åldersbegränsning: F-15
Videons bildformat: TV-format (4:3)
Finsk titel: Operaatio hiekkamyrsky,
hyrvideo
Distibutör: Finnkino (http://www.finnkino.fi/videot)
Recensionsformat: video
I IMDb hittas filmen på http://www.imdb.com/Details?0234397
Enhörningens poäng: 5

Kortkort:
Actionthriller om ett militärförsök som går åt pipan. Fungerande, men ganska så intetsägande film.

Lite längre:
Operation Sandman: Warriors in Hell är en tv-film om ett mer eller mindre hemligt militärprojekt som misslyckas med ödesdigra följder. I ett militärkomplex någonstans ute i öknen testar man ett ämne som gör att människan inte behöver sömn. Soldater som inte behöver sova kan strida effektivare, militären jublar.
   Efter närmare tre veckors sömnlöshet dör en av soldaterna under ett testuppdrag. Alla uppdragen sköts i virtuell verklighet, så det borde inte vara möjligt för soldaterna att skada sig under testen.
   Projektledarna försöker sopa olyckan under mattan genom att säga att det var ett självmord, men en militärpsykolog börjar rota i fallet. Är det frågan om självmord, sabotage, virus i datorprogrammet som sköter om det virtuella slagfältet, problem med drogen som soldaterna använder eller är det helt enkelt något psykosomatiskt; alternativen är många.
   Operation Sandman är en aningen kluven film. Skådespelarprestationerna är fullt godtagbara, effekterna och scenografin i all sin enkelhet likaså. Filmen är på inget sätt en obehaglig upplevelse, men å andra sidan ger filmen egentligen inget. Jo, den går att se på, men än sen då. Det är inga stora känslor som man får vare sig under filmen eller efter den. Hela historien kunde kanske ha passat bättre som en episod i t.ex. X-Files.

-Ben Roimola- 1.4.2001
Vill du recensera något för Enhörningen,
eller vill du kommentera Enhörningens www-sidor?
Klicka i såfall här.


[Tillbaka till Näthörningen]