[Tillbaka till Enhörningens huvudsida]


Satan's School for Girls

[Pärmen på Satan's School for Girls]
Regi: Christopher Leitch
Manus: Michael Hitchcock
grundar sig på A. A. Ross' manus
Musik: Peter Manning Robinson
I huvudrollerna: Shannen Doherty
och Kate Jackson
Längd: ca 84 min
Åldersbegränsning: F-16
Videons bildformat: TV-format (4:3)
Finsk titel: Saatanallinen tyttökoulu;
hyvideo
Distributör: Finnkino (http://www.finnkino.fi/videot)
Recensionsformat: video
I IMDb hittas filmen på http://www.imdb.com/Details?0203088
Enhörningens poäng: 3

Kortkort:
Fruktansvärt klichéaktig "skräckfilm" om en kvinna som reder ut mordet på sin syster och stöter ihop med en grupp satansdyrkare. Medioker är ett litet väl positivt ord för den här sörjan.

Lite längre:
Shannen Dohorty spelar en roll som ligger sist och slutligen farligt nära den hon spelar i tv-serien Charmed. Hon ser på alla sätt och vis lika ut i denna ockulta tv-film som i tv-serien om de tre häx-systrarna.
   I Satan's School for Girls spelar hon en kvinna, Beth, vars syster dör under mer eller mindre suspekta förhållanden. Beth söker sig till det universitet där hennes syster studerade för att ta reda på vad det egentligen är som hennes syster hade blandat sig i. Väl framme och inskriven som studerande kommer hon i kontakt med en mystisk grupp som kallas för "The Five".
   Filmen Satan's School for Girls har stämpeln "B-klassens tv-film" över hela produktionen. Från de undermåliga specialeffekterna till manusets otroliga slöhet och klumpighet. Filmen lyckas använda nästan alla klicheér som hör ihop med dylika häxkonstfilmer. Det måste medges att handlingen mellan den otroligt förutspåbara början och det totalt intetsägande slutet (plus den obligatoriska "skräck-knorren" alldeles i slutet) lyckades någonstans halvvägs väcka en aning intresse. Detta kom då det blev klart att filmen inte skulle välja den mest uppenbara klichén, utan den näst mest populära.
   Satan's School for Girls är en fruktansvärt intetsägande film som inte fungerar som skräckfilm för andra än småbarn. Vill du slösa bort åttio minuter av ditt liv kan du lika gärna ta en tupplur eller surfa på nätet. Sannolikt får du en bättre skräckupplevelse på det sättet.

-Ben Roimola- 21.1.2001
Vill du recensera något för Enhörningen,
eller vill du kommentera Enhörningens www-sidor?
Klicka i såfall här.


[Tillbaka till Näthörningen]