[Tillbaka till Enhörningens huvudsida]


The Omega Code

[Pärmen på The Omega Code]
Regi: Rob Marcarelli
Manus: Stephan Blinn
och Hollis Barton
Musik: Harry Manfredini
I huvudrollerna: Casper van Dien, Michael Ironside, Catherine Oxenberg
och Michael York
Längd: ca 96 min
Åldersbegränsning: F-15
Videons bildformat: vidbild
Finsk titel: Omegakoodi,
hyrvideo
Distibutör: Finnkino (http://www.finnkino.fi/videot)
Recensionsformat: video
Filmens webbsida finns på http://www.theomegacode.com
I IMDb hittas filmen på http://www.imdb.com/Details?0203408
Enhörningens poäng: 4

Kortkort:
Hemliga koder i Bibeln avslöjar framtiden och världens undergång närmar sig tillsammans med millennieskiftet. Slös inte tiden på denna ussla moderna fantasyfilm.

Lite längre:
The Omega Code hör till gruppen moderna fantasyfilmer som hämtar sin inspiration ur den judeo-kristna mytologin. En forskare har kommit underfund med att Bibelns äldsta versioner innehåller hemliga profetior som berättar om vår värld och dess framtid i mycket noga detaljer. EU:s generalsekreterare kommer denna forskning på spåren och börjar förverkliga profetiorna. Vips så har EU förvandlats till någotslags världsunion och vi har fred på jorden och god vilja bland människorna. Och harmagedon står bakom knuten ...
   Idén bakom The Omega Code är på inget sätt ny, men den kunde kanske ha fungerat. Som filmen nu är kan man bara tycka synd om skådespelarna som hamnat med i en dylik dynga. Filmens manus är så usselt att det bättre kunde passa in i The Bold and The Beautiful eller någon liknande tv-såpa. Den inre logiken håller inte för ett jota och de ussla skådespelarprestationerna gör inte det hela mycket bätre. Speciellt huvudrollsinnehavaren Casper van Dien spelar så usselt att han lika väl som manuset kunde komma från någon billig tv-serie. Michael York är inte mycket bättre och Michael Ironside drar sin sedvanliga skurkroll. När man lyssnar till den smörja till dialog som skådespelarna tvingats uttala kan man bara hoppas at de ens fått ordentligt med betalt.
   Handlingen hoppar som om filmen klippts ihop i sista minuten och det mesta hade lämnats bort. Specialefekterna är för det mesta så dåliga att man vill gråta.
   Ödsla alltså inte tid eller pengar på The Omega Code. Se Bergmans Det sjunde inseglet istället ifall du söker efter "kristen fantasy".

-Ben Roimola- 15.4.2001
Vill du recensera något för Enhörningen,
eller vill du kommentera Enhörningens www-sidor?
Klicka i såfall här.


[Tillbaka till Näthörningen]