[Tillbaka till Enhörningens huvudsida]


The Spring

[Pärmen på The Spring]
Regi: David S. Jackson
Manus: J. B. White & Kathleen Rowell
baserar sig på en roman av Clifford Irving
I huvudrollerna: Joseph Cross, Alison Eastwood
och Kyle MacLachlan
Längd: ca 85 min
Åldersbegränsning: T-12
Videons bildformat: tv (4:3)
Finsk titel: Pahuuden lähde;
hyrvideo
Distibutör: Scanbox (http://www.scanbox.fi)
Recensionsformat: video
I IMDb hittas filmen på http://www.imdb.com/Details?0212533
Enhörningens poäng: 7

Kortkort:
Välgjord och fungerande tv-film om en liten stad som ruvar på en stor hemlighet.

Lite längre:
Ibland stöter man på oväntade små pärlor bland allt det skräp som ges ut på video. The Spring är en sådan pärla. Det är kanske inte en perfekt pärla, men en liten charmig pärla hursomhelst.
   Filmen berättar om en far och hans son som under sin semesterresa kommer till en liten stad. Staden verkar inte så välkomnande till en början, men efter att de blivit tvungna att stanna där i några dagar visar staden sin trevligare sida. Den lilla staden har dock en stor hemlighet och av en slump stumlar fadern (som spelas av Kyle MacLachlan) på hemligheten: alla invånare håller sig unga genom att dricka ur en ungdomskälla.
   En sämre film kunde sätta punkt där, men The Spring spinner sagan vidare och tar upp flere intressanta aspekter om att leva en evig ungdom: hur kan ett samhälle där alla är evigt unga fungera, hur är det egentligen med evig kärlek och hur kan man hålla en sådan här sak hemlig, borde man ens göra det?
   The Spring är en verkligt lyckad tv-film, som bevisar att en bra berättelse fungerar även utan miljonproduktioner. Skådespelarna, t.o.m. de yngre gör ett fint jobb och karaktärerna visar fler än en sida av sig.
   Filmen lyckas otroligt fint i att bygga upp mysteriet och spänningen i berättelsen och manuset lyckas väja för de värsta klichéerna. Musiken, som lät fruktansvärt bekant, men som jag inte kunde placera, var förstaklassig, men ganska så sedvanlig "thrillerbakgrundsmusik".
   En rekommendabel liten pärla! Dessutom en film som definitivt är sf, men omöjlig att placera antingen i science fiction- eller i fantasykategorin.

-Ben Roimola- 21.1.2001
Vill du recensera något för Enhörningen,
eller vill du kommentera Enhörningens www-sidor?
Klicka i såfall här.


[Tillbaka till Näthörningen]