[Tillbaka till Enhörningens huvudsida]


Thrill Seekers (Time Shifters)

[Pärmen på Thrill Seekers.]
Regi: Mario Azzopardi 
Manus: Kurt Inderbitzin & Gay Walch 
Musik: Fred Mollin
I huvudrollerna: Catherine Bell, Casper Van Dien, Peter Outerbridge
och Theresa Saldana.
Längd: ca 88 min
Ursprungsland och -år: USA, 1999
Åldersgräns: 11
Bildformat: tv (4:3)
Finsk titel: Paholaisen kuriirit
Distibutör: Scanbox Entertainment Finland Oy (http://www.scanbox.fi)
hyr- och köpvideo, finns även som DVD
Recensionsformat: DVD
I IMDb hittas filmen på http://www.imdb.com/Details?0204686
DVD-fakta:
  • Bildformatet är 4:3 (det är ju faktiskt en tv-film)
  • Ljudspåret är Dolby Surround.
  • Textning på svenska, finska, norska och danska.
    Bonus:
  • Cast: textrutor med information om Bell, van Dien och Sheen (hans roll är ju minimal, men stora namn måste ju alltid presenteras).
  • Trailer: The Calling (1,36 min, 4:3), The Order (1,50 min; 2,25) och The Contender (2,25 min, vidbild).

Enhörningens poäng: 8

Kortkort:
Lyckad tidsresethriller.

Lite längre:
Thrill Seekers, eller Time Shifters, som filmen också kallas, är en ovanligt bra sf-tv-film. Intrigen med tidsresenärer som åker tillbaka i historien för att få uppleva stora katastrofer är i och för sig inget nytt. Filmen lyckas dock behandla ämnet och speciellt tidsparadoxerna på ett hyfsat sätt. Berättelsen är dessutom internt logisk och koherent, vilket inte alltid är fallet då tidsresor är inblandade.
   Filmen berättar om en journalist som håller på med en artikel om stora katastrofer. I samband med sin bakgrundsundersökning märker han att en person tycks dyka upp på bilder från flere katastrofer genom historien. Så småningom blir det klart för honom att man från framtiden arrangerar resor till historiska olyckor. Vår hjälte försöker naturligtvis förhindra de framtida katastrofer han får nys om och det tycker man ju inte om i framtiden.
   För att vara en tv-film fyller Thrill Seekers ramarna mycket bra. Det är egentligen endast den otroligt dåliga musiken och naturligtvis bildformatet som avslöjar att det inte är en biofilm man sitter och tittar på.
   Manuset är inget att skämmas över och filmen hanterar faktiskt även de onda karaktärerna mycket bättre än flere storbudjetsfilmer: Vem har egentligen rätt att bevara sin egen tidslinje och hur kan man veta om världen kommer att bli bättre eller sämre genom att förhindra en katastrof och kanske därigenom rädda livet på en mördare?
   Thrill Seekers är en lyckad liten tidsresethriller som sticker väl upp i jämförelse med större tidsresefilmer som t.ex. Millennium.

-Ben Roimola- 8.6.2002
Vill du recensera något för Enhörningen,
eller vill du kommentera Enhörningens www-sidor?
Klicka i såfall här.[Tillbaka till Näthörningen]