Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Maximum Halloween  (läst 7219 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Maximum Halloween
« skrivet: 5.10.2007 kl. 21.00 »

Night Visions kommer igen med sin Maximum Halloween filmfestival som ordnas den 26-28.10 2007 på biograf Maxim i Helsingfors.

Festivalen sätter sin tyngdpunkt på skräckfilmer etc har i år fått till dags dato följande filmer bekräftade.

Rob Zombie:
HALLOWEEN (USA 2007)
Eli Roth: HOSTEL 2 (USA 2007)
Albert Pyun: THE SWORD AND THE SORCERER (USA 1982)
Kathryn Bigelow: NEAR DARK (USA 1987)
Anna Biller: VIVA (USA 2007)
Nick Love: OUTLAW (UK 2007)
Woo-ping Yuen: SNAKE IN THE EAGLE'S SHADOW (HK 1978)

En kort presentation av filmerna:
Rob Zombie har gjort en nyfilmatisering av den klassiska filmen Halloween. Detta är en remake av den första filmen och lär inte vara så grymt dålig. Rob Zombie är ju känd för sina mer eller mindre makabra filmer som The Devils Rejects och House of 1000 Corpses. Han gjorde också en trailer till Quentin Tarantino och Robert Rodriques film Grindhouse. Trailern hade det lovande namnet "Werewolf Women of the S.S".

Hostel 2 är Eli Roths fortsättning på en film som jag inte gillade. I Hostel 1 fick tre unga manliga turister smaka på den slovakiska gästvänligheten, i uppföljaren är det för jämställdehetens skull samma antal tjejer i centrum. Beth, Whitney och Lorna pluggar i Italien när de får tips om ett härligt litet östeuropeiskt land med spaanläggningar som man bara skulle kunna döda för. De sticker dit. Resten kan ni kanske räkna ut (men det involverar inga lerbad). Även Eli Roth är en de som regisserade dessa låtsas trailers till Grindhouse. Har gjort filmen Cabin Fever.

Sen igen är Albert Pyuns film The Sword and The Sorcerer en rätt så kul film. "I en forntid då soldater plundrade och våldtog, då häxor och trollkarlar drev sitt ondskefulla spel och då makten satt i svärdet fanns en legendarisk konung som styrde sitt land med rättvisa. Men den onde tyrannen Cromwell lyckades störta regenten och mördade honom och hans familj. Allt framför ögonen på kungens äldste son som lyckades fly. Många år senare hade landet förvandlats till en kuvad diktatur med laglöshet och ett svältande folk. Tills den dagen rykten gick om en mytomspunnen krigare som var på vandring mot landet. Med sig bar han på den forna kungens svärd och ett löfte: att hämnas sin fars död och ge tillbaka makten till folket." En film med sådan text på DVD omslaget kan inte vara dålig. :D

I Near Dark blir en ung cowboy blir förförd av en ny tjej i den lilla staden bara för att finna att han kyssts av en vampyr. Långsamt förvandlas han till en nattens varelse och han övertalas att ansluta sig till tjejen och dennes anhang av ljusfruktande varelser. Men då hans egen var och syster är nästa mål i vampyrernas sökande på föda måste han ta ställning. Antingen står han på vampyrernas eller sin familjs sida. Detta är Kathryn Bigelows syn på western och vampyrer. En film som satt ny standard på vampyrfilmerna. Bra film och väl värd att ses.

Viva av Anna Biller handlar om en uttråkad hemmafrus äventyr i den sexuella revolutionen i Kalifornien på 1970-talet. Barbie är ung, nyfiken och naiv. När hennes man åker på skidsemester beger sig Barbie ut på jakt efter kärlek. Hon hamnar på bordell, i nudistläger, hos en nakenfotograf - och alla är de bara intresserade av en sak. Mitt bland orgier, droger och bohemliv finner hon sin frigörelse.

Nick Loves film Outlaw är i mitt tycke den mest intressanta av dem alla. Filmen berättar om en soldat som spelas av Sean Bean, som kommer hem från Irak och blir chockerad av vad han ser i sitt hemland. I staden härskar våld och laglöshet och de skyldiga klarar sig undan lagens långa arm. Han beslutar sig för att göra något åt saken och samlar en grupp med likasinnade som också vill återställa balansen mellan gott och ont och de tar lagen i sina egna händer. Men var går gränsen mellan dem. En film som fått väldigt bra kritik. I huvudrollerna
Sean Bean, Bob Hoskins och Danny Dyer.

Woo-ping Yuens film Snake in the eagles shadow är filmen Jackie Chan slog igenom med. Den berättar om Jian-fu som räddar en luffare från att få stryk. Luffaren som visar sig vara den sista mästaren i Snakefist-stilen tränar upp Jian-fu i sin egen speciella kung fu stil. En underhållande och rätt så kul film.

Läs mera:
www.nightvisions.info
myspace.com/nightvisionsfestival

Mera filmer lär vara på kommande men inte bestämda ännu. För mera information maila: festival [at] nightvisions.info.

Reality of life is for people who cant handle Science fiction