Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: November månadens fantastikfilmer på TV  (läst 7414 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
November månadens fantastikfilmer på TV
« skrivet: 2.11.2007 kl. 22.36 »
Rätt så dålig månad denna för fantastikfilmer på TV. Som tur är kommer det på måndagar intressanta filmer på  YLE Teema.

The Haunting
Torsdag 1.11 kl. 00.30 MTV3
Regi: Jan De Bont
I rollerna: Lili Taylor, Liam Neeson, Catherine Zeta-Jones, Owen Wilson, Bruce Dern
(the Haunting/USA 1999) En film som baserar sig på Shirley Jacksons bok och berättar om en grupp människor som utan att veta om det, är med om ett psykologist experiment i en dyster herrgård som ser ut som ett slott. När deras värsta mardrömmar blir verklighet är det kört.
IMDB

Häxorna från Eastwick
Fredag 2.11. kl. 22.31 MTV3
Regi: George Miller
I rollerna: Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer, Veronica Cartwright, Richard Jenkins, Carel Struycken, Keith Jochim.
(Witches of Eastwick/USA 1987) En skräck-komedi som baserar sig på John Updikes roman om tre skilda kvinnor som faller för en man som kommer till den lilla staden. Jack Nicholson som djävulen är allt jag minns av denna film. Gillade den inte.
IMDB

Cats & Dogs
Lördag 3.11. kl. 15.35 MTV3
Regi: Lawrence Guterman
I rollerna: Jeff Goldblum, Elizabeth Perkins, Miriam Margolyes, Alexander Pollock, Myron Natwick. Som dubbade röster har vi bl.a.. Tobey Maguire, Alec Baldwin, Sean Hayes, Susan Sarandon, Joe Pantoliano, Michael Clarke Duncan, Jon Lovitz, Charlton Heston, Salome Jens
(Cats & Dogs/USA 2001) En film om en beaglepojke som dras in i ofantliga äventyr när hans husse, en uppfinnarprofessor, kommit på ett serum som botar hundallergin. När katterna får höra detta, gör de en motattack. Såg filmen på flyget för länge sedan och barnen på planet gillade den väldigt mycket.
IMDB

Airplane II
Lördag 3.11 kl. 16.45 Nelonen
Regi: Ken Finkleman
I rollerna: Lloyd Bridges, Raymond Burr, Chuck Connors, Rip Torn, John Tehner
(Airplane II: The Sequel/USA 1982) Fortsättning på filmen Titta vi flyger! Ted Striker, med sina traumatiska krigsminnen tvingas denna gång rädda ett rymskepp, vars besättning är helt ur spel. En parodi på olika rymdfilmer som Star Trek, 2001 och några andra. Väldigt kul ibland men det hjälper om man känner till en hel del filmer.
IMDB

Atomic City
Måndag 5.11 kl. 22.30 Yle Teema
Regi: Jerry Hopper
I rollerna: Gene Barry, Michael Moore
(Atomic City, USA 1952) Kommunistspioner kidnappar atomfysikern Frank Addisons son Tommy i denna rätt så sällan sedda film. Speglar 1950-talets kommunistskräck etc på ett rätt så bra sätt. Har inte sett filmen men hört rätt så mycket bra om den.
IMDB

The Frighteners
Torsdag 08.11. kl. 00.30 MTV3
Regi: Peter Jackson
I rollerna: Michael J. Fox, Trini Alvarado, Peter Dobson, John Astin, Jeffrey Combs
(The Frighteners/USA 1996) Peter Jacksons skräck-komedi om en privatdetektiv som utreder mystiska dödsfall i en liten stad. En väldigt kul film.
IMDB

Fantomen
Lördag 10.11 kl. 21.00 Nelonen
Regi: Simon Wincer
I rollerna: Billy Zane, Kristy Swanson, Treat Williams, Catherine Zeta-Jones
(The Phantom/USA-Australien 1996) Filmen baserar sig på den kända serien Fantomen eller den Vandrande våldnaden som den egentligen hette. En i mitt tycke rätt så kul film ibland. Man har inte gjort det felet som i så många andra filmer baserad på tecknade serier och gjort allt allvarligt utan man har tagit fram humor också. Helt bra film. Se den
IMDB

Mördarbina
Måndag 12.11 kl. 22.30 Yle Teema
Regi: Freddie Francis
I rollerna: Suzanna Leigh, Guy Doleman
(Deadly Bees, England 1967) Biskräckfilmens fader. Popstjärnan Vicki Robbins är trött och på gränsen till nervsammanbrott. Hon drar sig tillbaka till en liten ö på den Engelska kusten. Hon har hyrt en litet stuga av en biuppfödare. Även grannen odlar bin. Det tar inte länge och så hittas en hund död, sedan en kvinna. När sedan dessa bevingade mördare attakerar en ung flicka är det klart att naturen tänker slå tillbaka. En film i Hitchcocks Fåglarnas stil. En fascinerande och i mitt tycke rätt så bra fantastikfilm från en era när allt var möjligt. Robert Bloch har skrivit filmens manus.
IMDB

Bloody Marie
Torsdag 15.11. kl. 00:30 MTV3
Regi: John Landis
I rollerna: Anne Parillaud, Robert Loggia ,Anthony LaPaglia,Don Rickles,Elaine Kagan
(Innocent Blood/USA 1992) En skräckfilm som blandar romantik med komedi och berättar om den franska vampyhren Marie som har två passioner, blod och sex. En av John Landis senaste filmer som varit rätt så bra faktiskt, i mitt tycke.
IMDB

King Kong
Torsdag 15.11. kl. 12.55 TV2
Regi: Merian C. Cooper och Ernest B Schoedsack
I rollerna: Fay Wray, Robert Armstrong, Bruce Cabot, Frank Reicher.
(King Kong/USA 1933) Äventyrsfilm om en jätteapa som bor på en ö i djungeln och blir kär i en vacker kvinna. Behöver väl knappast någon större presentation. Detta är originalfilmen. En i mitt tycke fantastisk film. Det Peter Jackson gjorde med King Kong på 2000-talet gjorde Cooper och Schoedsack på 1930-talet.
IMDB

Ninth Gate.
Lördag 17.11 kl. Någon gång efter 10 på TV2
Regi: Roman Polanski
I rollerna: Johnny Depp, Lena Olin, Emmanuelle Seigner, Frank Langella
(The Ninth Gate/Frankrike, USA, Spanien, 1999) En film som berättar om en man som söker efter en sällsynt ockultistisk bok som påstås vara skriven av själva djävulen. Filmen baserar sig på en bok av Arturo Pérez-Reverte. Rätt så bra film faktiskt.
IMDB

Gårdagen
Måndag 19.11 kl. 22.30 Yle Teema
Regi: Jeon Yun-Su
I rollerna:  Kim Seung-Woo, Kim Yoon-Jin
(Yesterday, Korea 2002) Yle Teemas Kino Into serien kommer som följande att presentera en rad nya Koreanska filmer. Serien inleds med en film som heter duga. År 1990 försvinner en grupp barn helt spårlöst. Samtidigt samlar försvarsministeriet en grupp forskare till ett topphemligt uppdrag. En by som ligger vid Kinas och Koreas gräns pågår en mystisk serie av kidnappning. Myndigheterna försöker ta reda på vad som egentligen pågår här. I denna film är Korea enat och den Futuristiska världen är på samma gång vacker och dyster.
IMDB

Ghosts of Mars
Lördag 24.11. kl. 00.15 Nelonen
Regi: John Carpenter
I rollerna:
Ice Cube, Natasha Henstridge, Jason Statham, Pam Grier, Clea DuVall
(Ghosts of Mars/USA 2001). Mars år 2025. Den tuffa polisen Melanie Ballard flytter en farlig brottsling till en fängelse på Mars. Plötsligt dyker en farsot upp på denna karga planet som drar över kolonisatörerna. En i mitt tycke mycket bra film. en av John Carpenters bästa filmer.
IMDB

(Flyttade Duel till "Icke sf-relaterat" då filmen inte är fantastik. -Chefred.)
« Senast ändrad: 3.11.2007 kl. 01.11 av Ben »
Reality of life is for people who cant handle Science fiction