[Tillbaka till Enhörningens huvudsida]


Dags för en sf-con på Åland, dags för Åcon!

För ett antal år sedan ploppade en lustig idé i huvudet på undertecknad och Jukka Halme: skulle man arrangera en fantastikkongress på Åland skulle den naturligtvis heta Åcon.

Tiden gick medan ordet Åcon fortsatte att spöka och infektera fler människor med idén om en con på Åland. Och nu är vi här: en arrangörskår bestående av Eemeli Aro, Jukka Halme, Tero Ykspetäjä och undertecknad har bestämt att göra det lustiga ordet till verklighet.

Världshistoriens första science fiction- och fantasykongress på Åland, Åcon, går av stapeln 17-20.5.2007 på hotell Adlon i Mariehamn. Hedersgäst på kongressen blir den brittiske författaren Hal Duncan och kongressen kommer att gå på engelska.

Evenemanget kommer i sin helhet att förverkligas på hotell Adlon. Arrangörerna har bokat 50 av hotellets 54 rum samt hotellets konferenssal. Hotellet har även en trevlig bar och restaurang.

Programmet för Åcon slås fast närmare själva evenemanget, men för närvarande planeras en programtablå med endast ett programspår som kommer att ge möjlighet även till att bekanta sig med Mariehamn (t.ex i sällskap med andra sf-fans). På torsdagen och fredagen kommer programmet att starta klockan 16, på lördagen omkring 12-tiden och det hela avrundas på söndagen i tid för att folk skall hinna åka hem med dagsfärjan.

Kongressavgiften är 20 euro. Därtill kommer naturligtvis avgiften för logi, mat och resor som var och en står för själv. Åcon har lyckats diskutera fram ett förmånligt erbjudande med hotellet: övernattning i tvåpersoners rum kostar 150 euro per person för tre nätter. För ett tvåpersoners rum med extra bädd blir priset per person 120 euro (priserna inkluderar naturligtvis frukost). Rummen reserveras direkt från hotellet som även kan bistå med researrangemang (arrangörerna försöker dock förhandla ett förmånligare resepris direkt med Viking eller Silja).

Mera information om betalning av kongressavgiften och bokning av hotell och resor finns på Åcons webb på acon.wordpress.com, där hittas även övrig aktuell information om kongressen. Arrangörerna kan kontaktas via e-postadressen acon@sci.fi.

-Ben Roimola- 27.11.2006
Källa: Åcons webb
Enhörningen
 
Vill du kommentera denna notis kan du alltid styra din webbläsare till Enhörningens forum.
Har du en nyhet som du vill tipsa om,
eller vill du kommentera Enhörningens www-sidor?
Klicka i såfall här.[Tillbaka till Näthörningen]