[Tillbaka till Enhörningens huvudsida]


Johan Rosenblad: Simos Drömmaren - Demonernas Portar

[Pärmen på Simos Drömmaren - Demonernas portar]

Simos Drömmaren - Demonernas Portar
Författare: Johan Rosenblad.
Förlag: Wela Förlag.
Utgivningsår: 2004.
ISBN 91-975151-8-3

Simon är en helt vanlig 11-åring, som genom mystiska omständigheter dras in i ett fantasyäventyr långt ute i världsrymden.
   Bokens stil är underfundig och smått humoristisk, den är, kan man väl säga, i Rowlings och Harry Potters anda. Alla ingredienser finns där, den specielle utvalde pojken, magi och trolldomsskola, äventyr och faror, som bara kan hejdas genom barnens list och magiska kunskaper. Skillnaden är att miljön är förlagd till andra planeter och magin och figurerna är inspirerade av indisk mytologi.
   Boken är välskriven och lättläst och den som gillar Potter, gillar nog denna också. Synd bara att behöva jämföra den med Potter, men likheten är tyvärr slående. Kanske inget ont i det, fantasylitteraturen har ju som bekant en tendens att upprepa sig.
   Namnen på personer och platser är genomtänkta och välvalda och författaren har själv illustrerat omslaget, så jag antar att man för en gångs skull ser vad författaren verkligen tänkt sig. Upptakten till äventyret är spännande och det bästa i boken, när själva rymdäventyret är igång klaras utmaningarna av i snabb takt och beskrivs ganska korthugget.

-- Peter Damlin samt Benjamin Backlund- 22.1.2005

Vill du recensera något för Enhörningen,
eller vill du kommentera Enhörningens www-sidor?
Klicka i såfall här.[Tillbaka till Näthörningen]