NoFF - Suomi

[NoFF-infoa] [NoFFarit kautta aikain] [Säännöt] [Koordinaattorit]

[NoFF 2003]

[NoFF 2002]

[NoFF 2001]

Pasi Karppanen on vuoden 2007 NoFFari

Sen suuremmitta seremonioitta (ja ohittaen suurimman osan NoFFin säännöistä) olen vuoden 2006 NoFFarin ominaisuudessa valinnut Pasi Karppasen vuoden 2007 NoFF-edustajaksi.

NoFF, eli Nordic Fan Fund, on pohjoismainen, vuodesta 2001 toiminut fanirahasto. NoFFin tarkoituksena on lisätä kontakteja pohjoismaisten sf-fanien välillä. Tämän jalon päämäärän saavuttamiseksi NoFF avustaa vuosittain yhden sf-fanin matkaa johonkin pohjoismaiseen scifi- ja/tai fantasiatapahtumaan. 

NoFFin säästöpossussa on tällä hetkellä pyöreät 200 euroa; lisää avustuksia Pasin matkaa varten (suuntautui se sitten Ruotsin Sweconiin, Tanskan Euroconiin tai vaikka johonkin Norjalaiseen coniin, Pasihan sen itse päättää) otetaan toki edelleen ilomielin vastaan (tilinumeroksi 800027-36932210, vastaanottajaksi Ben Roimola ja tiedonantoihin "NoFF").

Pasi Karppanen lienee kaikille aktiiviscifisteille tuttu m.m. Kosmoskynä-lehden päätoimittajana ja Suomen Tieteiskirjoittajien pitkäaikaisena aktiivina. Pasi on myös toiminut aktiivisesti niin suomalaisen fandom-infon levittämisessä maailmalle kuin ulkomaisten fandomien esittelyssä suomalaisille  (ks. esim:
juttu Itämeren alueen fandomeista
juttu Saksan fandomista
juttu Ranskan fandomista)

Pasin omat sivut MASSIIVISINE kirjoittajille suunnattuine linkkilistoineen löytyvät osoitteesta http://koti.mbnet.fi/pasenka/ ja jos Pasi ei sinulle vielä ole tuttu, tai jos luulet tuntevasi Pasin, niin löytyyhän tuolta toki erinomainen esittely herrasta itsestäänkin, tiestitkö esimerkiksi, että Pasi on koulutukseltaan rakennusarkkitehti ja kohta ihan oikea "kirjastotäti".

Ben Roimola


Lisää infoa NoFFista

NoFF koostuu oikeastaan neljästä erillisestä fanirahastosta, eli kukin mukana olevista pohjoismaista (Tanska, Norja, Ruotsi ja Suomi) hoitaa itse omat NoFF-järjestelynsä paikallisen fandomin parhaaksi katsomalla tavalla.

Suomessa NoFF kerää varoja pyytämällä avustuksia suoraan sf-seuroilta sekä erilaisten tempausten avulla. Tänä vuonna rahaa on kerätty sf-yhteistyökokouksessa pidetyllä NoFF-huutokaupalla, jonka tuotto oli mukavat 150 euroa. Seuroista yms organisaatioista mukaan ovat tähän mennessä lähteneen Jyväskylän sf-seura 42 ja Enhörningen-lehti. NoFFin saldo on tällä hetkellä 200 euroa. 

Haluatko sinä tai seurasi/lehtesi avustaa Pasin NoFF-matkaa? Sepä käy helposti: siitä vaan tilisiirtoa tekemään tilille 800027-36932210, maksun saajaksi "Ben Roimola" ja tiedonantoihin "NoFF". NoFF-rahat menevät lyhentämättöminä NoFFarille itselleen.


Suomalaiset NoFFaajat kautta vuosien

2001 Johanna Ahonen
2002 Jukka Halme
2003 Kanerva Eskola
2004-2005 Irma Hirsjärvi
2006 Ben Roimola
2007 Pasi Karppanen


Säännöt

Jokainen NoFFissa mukana oleva maa on vapaa hoitamaan NoFF-kiemuransa omien sääntöjen mukaan. Yhteisiä sääntöjä ovat vain seuraavat:

  • Kunkin maan NoFF-koordinaattori/koordinaattorit hoitavat NoFFiin liittyvät käytännön järjestelyt omassa maassaan.
  • NoFF-koordinaattorit levittävät toisilleen infoa omien maittensa sf-tapahtumista.
  • NoFF-edustajaksi valittu henkilö kirjoittaa matkastaan raportin, joka julkaistaan ainakin NoFFin kotisivuilla.

Yllämainittujen yleisten sääntöjen lisäksi Suomen NoFF-koordinaattorit ovat kehittäneet vielä seuraavat Suomen NoFF-toimintaa koskevat säännöt:

  • NoFF-Suomi kerää ensisijaisesti rahaa kustantaakseen suomalaisen sf-fanin matkan jossakin toisessa pohjoismaassa järjestettävään sf-tapahtumaan. Jos rahaa on enemmän kuin matkaan tarvitaan voidaan myös harkita pohjoismaisen sf-fanin kustantamista suomalaiseen sf-tapahtumaan.
  • Suomen NoFF-toimintaa hoitaa kaksi koordinaattoria. NoFF-edustajaksi valittu sf-harrastaja toimii conmatkansa jälkeen NoFF-koordinaattorina seuraavat kaksi vuotta. (Näin NoFF-koordinaattoreita on aina kaksi kappaletta, "nuorempi" ja "vanhempi".)
  • NoFF-edustajan ehdottaminen on täysin vapaata. Kuka hyvänsä voi ehdottaa ketä hyvänsä, paitsi NoFF-koordinaattoreita, NoFF-edustajaksi.
  • Lista NoFF-edustajaehdokkaista julkaistaan NoFFin www-sivulla ja mahdollisuuksien mukaan muallakin, minkä jälkeen keskustelu ehdokkaiden tiimoilta on vapaa.
  • Nuorempi NoFF-koordinaattori päättää kenestä ehdokkaasta tulee NoFF-edustaja.

NoFF-koordinaattorit

Suomen NoFF-koordinaattoreina toimivat tällä hetkellä:

Vanhempi koordinaattori
Irma Hirsjärvi
Nuorempi koordinaattori
Ben Roimola (ben.roimola@sci.fi)